POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE

OLIGARCH

 

 

1. INFORMAȚII GENERALE

2. DATELE DE CONTACT ALE OPERATORULUI

3. CUM OBȚINEM DATELE CU CARACTER PERSONAL

4. CE DATE CU CARACTER PERSONAL PRELUCRĂM

5. CUI TRANSFERĂM DATELE CU CARACTER PERSONAL

6. CÂT TIMP STOCĂM DATELE DUMNEAVOASTRĂ

7. DREPTURILE DUMNEAVOASTRĂ
7.1. Dreptul dvs. de acces
7.2. Dreptul dvs. de rectificare
7.3. Dreptul dvs. de ștergere
7.4. Dreptul dvs. la restricționarea prelucrării
7.5. Dreptul dvs. la portabilitatea datelor
7.6. Dreptul dvs. de a depune o plângere în fața unei autorități
7.7. Procesul decizional automatizat

8. ACTUALIZAREA POLITICII DE CONFIDENȚIALITATE

9. POLITICA NOASTRĂ PRIVIND INFORMAȚIILE COPIILOR

 

1. INFORMAȚII GENERALE

La Oligarch credem în simplificarea lucrurilor pentru clienții noștri, astfel că am scris Politica noastră de confidențialitate într-un mod clar, simplu și ușor de citit.
În prezenta Politică de confidențialitate (în continuare „notificare”) puteți afla ce facem cu informațiile dumneavoastră cu caracter personal atunci când utilizați site-ul Oligarch (în continuare „site”) și serviciile oferite prin intermediul acestuia.
Această notificare este structurată pe capitole, astfel că, dacă doriți, puteți selecta cu ușurință capitolul pe care doriți să-l citiți.
În continuare, vă vom spune:
de ce avem nevoie de datele dumneavoastră cu caracter personal;
în ce scop prelucrăm datele;
pentru cât timp prelucrăm datele;
dacă divulgăm datele;
dacă transferăm datele în alte țări din afara Uniunii Europene;
dacă luăm decizii automate sau facem profilări.

 

2. DATELE DE CONTACT ALE OPERATORULUI

Plush BIO S.R.L. este Operatorul datelor cu caracter personal prelucrate prin intermediul site-ului, cu excepția situațiilor unde menționăm altfel.
Datele de contact:
Plush BIO S.R.L.
Ploiești, Str. Rudului nr. 51A
e-mail: office@oligarch.ro
număr de telefon: +40219928

 

3. CUM OBȚINEM DATELE CU CARACTER PERSONAL

Majoritatea informațiilor personale pe care le prelucrăm ne sunt furnizate direct de dumneavoastră, respectiv atunci când:
v-ați creat cont pe site;
ați cumpărat prin intermediul site-ului;
ne-ați făcut o solicitare de informații;
ne-ați făcut o reclamație;
doriți să participați la un eveniment;
vă abonați la e-newsletter-ul nostru;
vă reprezentați compania în relația cu noi.
Dacă vă conectați prin intermediul contului de Facebook, folosim numele, poza de profil și adresa de e-mail. Cu toate acestea, informațiile colectate pot să difere în funcție de politicile sau setările de confidențialitate pentru aceste conturi. Pentru a verifica ce informații veți împărtăși cu noi, înainte să vă înregistrați cu ajutorul contului Facebook, vă recomandăm să apăsați pe „Continuă cu Facebook” -> „Edit the info you provide”, să editați informațiile și abia apoi să apăsați „Continue as numele contului dumneavoastră de Facebook”.
În situația în care prelucrăm datele dumneavoastră cu caracter personal din alte surse decât cele enumerate anterior sau menționate în prezenta notificare, vă vom contacta pentru a vă anunța că vă prelucrăm datele, dacă această acțiune nu este disproporționată sau prejudiciabilă.

 

4. CE DATE CU CARACTER PERSONAL PRELUCRĂM

 

UTILIZAREA SITE-ULUI
ACTIVITATEA SCOPUL TIPURILE/CATEGORIILE DE DATE TEMEIUL JURIDIC
Crearea contului Folosim datele dvs. pentru a va crea contul pe site și pentru a vă transmite un e-mail prin intermediul căruia trebuie să vă confirmați identitatea.
  • nume
  • e-mail
Executarea contractului – Art. 6 alin. (1) lit. b) din Regulamentul (UE) nr. 679/2016
Autentificarea cu Facebook Astfel, aveți posibilitatea să vă autentificați pe site prin intermediul contului dvs. de Facebook.
  • nume
  • e-mail
  • poza de profil
Consimțământ pentru preluarea informațiilor aferente contului de Facebook – Art. 6 alin. (1) lit. a) din Regulamentul (UE) nr. 679/2016

Executarea contractului în vederea creări contului pe Plush Bio  – Art. 6 alin. (1) lit. b) din Regulamentul (UE) nr. 679/2016

 

Istoricul comenzilor Pentru a-ți putea oferi suport tehnic și să procesam eventualele retururi trebuie să salvăm aceste informații pentru a putea executa contractul.

De asemenea, istoricul comenzilor ne ajută să aflăm ce produse prezintă interes pentru tine și pentru alți utilizatori.

  • Istoricul produselor comandate
Executarea contractului – Art. 6 alin. (1) lit. b) din Regulamentul (UE) nr. 679/2016

 

Interes legitim –  Art. 6 alin. (1) lit. f) din Regulamentul (UE) nr. 679/2016

Colectarea de informații suplimentare Folosim datele dvs. de identificare pentru a stoca informații din care rezultă că ați acceptat condițiile contractului și că ați fost informat în legătură cu prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal.
  • nume
  • e-mail
  • informații privind acceptarea Contractului (Termenilor și condițiilor site-ului), respectiv a notificării
Interes legitim –  Art. 6 alin. (1) lit. f) din Regulamentul (UE) nr. 679/2016
Comunicarea cu dvs. Folosim datele dvs. de contact pentru a comunica cu dvs. în legătură cu solicitările trimise și în scopul executării contractului (ex. pentru a te anunța care e statusul comenzii).
  • e-mail
  • nr. telefon
  • adresa fizică
Executarea contractului – Art. 6 alin. (1) lit. b) din Regulamentul (UE) nr. 679/2016
Marketing (ex. newsletter) Folosim datele dvs. atunci când doriți să fiți la curent cu ofertele, promoțiile, articolele inspiraționale și știrile despre campaniile curente ale Oligarch.
  • e-mail
  • nr. telefon
Consimțământ – Art. 6 alin. (1) lit. a) din Regulamentul (UE) nr. 679/2016
Marketing direct Folosim datele dvs. pentru a vă transmite oferte personalizate, în funcție de alegerile dvs. anterioare.
  • e-mail
  • nr. telefon
Interes legitim –  Art. 6 alin. (1) lit. f) din Regulamentul (UE) nr. 679/2016
Soluționarea cererilor sau a reclamațiilor Folosim datele dvs. pentru a vă răspunde cererilor sau reclamațiilor pe care ni le transmiteți. Categoriile de date prelucrate în contextul relației noastre cu dvs. sunt datele dvs. de identificare (nume, prenume, e-mail, nr. telefon, adresă), precum și alte date cu caracter personal pe care ni le puteți furniza direct, în funcție de necesități, pentru a putea da curs solicitării dvs. Interes legitim – Art. 6 alin. (1) lit. f) din Regulamentul (UE) nr. 679/2016
CUMPĂRAREA DE PRODUSE
Comandarea de produse Avem nevoie de datele dvs. pentru a putea prelua comanda pe care ați plasat-o prin intermediul site-ului și pentru a efectua și restul operațiunilor conexe (emiterea facturii, livrarea produselor prin curier)
  • nume
  • e-mail
  • nr. telefon
  • adresa fizică
Executarea contractului – Art. 6 alin. (1) lit. b) din Regulamentul (UE) nr. 679/2016
Procesarea plăților Informațiile ne sunt necesare pentru a aloca sumele de bani pentru care am emis facturile pe numele dvs.
  • nume
  • referința cardului bancar
  • data expirării
  • primele și ultimele 4 cifre
Executarea contractului – Art. 6 alin. (1) lit. b) din Regulamentul (UE) nr. 679/2016
Emiterea facturilor Datele dvs. sunt folosite de noi pentru a putea respecta dispozițiile legale care ne obligă să efectuăm înregistrări contabile și să emitem documente justificative (factura) pentru vânzările de produse.
  • nume
  • adresa fizică

 

Obligație legală – Art. 6 alin. (1) lit. c) din Regulamentul (UE) nr. 679/2016
Restituirea unor sume de bani În situația în care dorești să restitui un produs, în conformitate cu Termenii și Condițiile site-ului avem nevoie de datele dvs. pentru a vă restitui suma de bani și pentru a storna factura deja emisă.
  • Cont IBAN (doar când restituirea are loc prin virament bancar)
  • nume
  • adresa fizică
Obligație legală – Art. 6 alin. (1) lit. c) din Regulamentul (UE) nr. 679/2016
Livrarea produselor Folosim datele dvs. pentru a vă putea livra produsele comandate prin intermediul curierului. Aceste date fiind divulgate către firma de curierat.
  • nume
  • adresa fizică
  • nr. telefon

 

Executarea contractului – Art. 6 alin. (1) lit. b) din Regulamentul (UE) nr. 679/2016
EXERCITAREA DREPTURILOR PREVĂZUTE DE REGULAMENTUL (UE) NR. 679/2016
Gestionarea cererilor transmise de către persoanele fizice Folosim datele dvs. pentru a vă răspunde cererilor pe care ni le transmiteți în legătură cu drepturile prevăzute în cuprinsul Capitolului 7 – „Drepturile dumneavoastră”. Categoriile de date prelucrate în contextul relației noastre cu dvs. sunt datele dvs. de identificare (nume, prenume, e-mail, nr. telefon, adresă), precum și alte date cu caracter personal pe care ni le puteți furniza direct, în funcție de necesități, pentru a putea da curs solicitării dvs. Obligație legală – Art. 6 alin. (1) lit. c) din Regulamentul (UE) nr. 679/2016

 

5. CUI TRANSFERĂM DATELE CU CARACTER PERSONAL

Împărtășim informațiile dumneavoastră personale cu companii care furnizează servicii în numele nostru, precum servicii de găzduire de date, agenții de marketing digital, furnizori de cercetare de piață și alți furnizori. Ne asigurăm întotdeauna că aceste companii asigură același nivel de securitate al datelor dumneavoastră pe care vi-l oferim și noi. Dacă informațiile dumneavoastră vor fi trimise în afara Europei, ne asigurăm că acestea vor fi supuse unor standarde de protecție și securitate care sunt cel puțin egale cele utilizate de Plush BIO.
Exemple de categorii de companii către care putem divulga datele Oligarch:
Configurarea contului și activarea acestuia
Publicitate online și social media
Servicii de livrare (curieri)
Studii de piață
Furnizori de plată
Companii care furnizează web hosting, furnizori de conținut etc.
Companii de audit
Companii care furnizează servicii IIT și suport, stocare de date, curățare date

 

6. CÂT TIMP STOCĂM DATELE DUMNEAVOASTRĂ

Prelucrăm și stocăm datele dumneavoastră personale:
datele aferente contului, istoricul comenzilor, adresele de livrare și alte date introduse de dumneavoastră, sunt stocate pe întreaga perioadă cât aveți un cont pe site, plus o perioadă de maximum 3 ani de la data ștergerii contului;
pentru perioada impusă de lege (ex. documentele contabile, cum ar fi facturile emise de noi sunt arhivate conform legii timp de 10 ani);
ne rezervăm dreptul de a șterge conturile care nu au fost folosite pentru o perioadă mai mare de 12 luni;
până la momentul la care înțelegeți să vă dezabonați de la primirea de newslettere (apăsarea butonului „dezabonare” de la finalul e-mailului).
În situația în care nu vă oferim o perioadă exactă privind prelucrarea și stocarea datelor dumneavoastră cu caracter personal, ne bazăm pe următoarele principii:
Stocăm informațiile doar atât timp cât avem nevoie de ele pentru activitățile menționate;
Serviciile noastre sunt proiectate de așa natură încât să nu stocăm datele dumneavoastră pentru o perioadă mai mare;
Respectăm întotdeauna termenele impuse de dispozițiile legale;
Evaluăm riscurile de securitate prin raportare la folosirea și stocarea datelor dumneavoastră.

 

7. DREPTURILE DUMNEAVOASTRĂ

În conformitate cu dispozițiile legale privind protecția datelor, aveți drepturile enumerate și descrise mai jos, pe care vi le puteți exercita prin utilizarea datelor de contact din cuprinsul Secțiunii „Datele de contact ale Operatorului”. Facem precizarea că nu toate drepturile sunt absolute și că pot să difere în funcție de motivul prelucrării datelor.
Vă vom răspunde solicitărilor în legătură cu drepturile dumneavoastră în termen de o lună de la primirea cererii, însă niciodată mai târziu de 3 luni. Dacă avem nevoie de mai mult timp, vă vom informa despre acest aspect în interiorul termenului de o lună.
În situația în care nu primiți un răspuns în interiorul acestui termen, vă rugăm să reveniți către noi, eventual prin folosirea unei alte modalități de contact, înainte de a efectua demersuri în fața autorităților competente.

7.1. Dreptul dvs. de acces
Aveți dreptul să știți dacă vă utilizăm sau stocăm datele cu caracter personal. Acest drept se poate exercita prin solicitarea unei copii a datelor, cunoscută în mod obișnuit ca făcând o „solicitare de acces la date”.
În cazul în care vom constata că solicitările de acces sunt nefondate sau repetitive vom refuza accesul (motivat) sau vom percepe o taxă administrativă în vederea exercitării acestui drept.

7.2. Dreptul dvs. de rectificare
Aveți dreptul să ne solicitați rectificarea sau completarea datelor dumneavoastră cu caracter personal care sunt inexacte sau incomplete. Acest drept se aplică întotdeauna.
În acest sens vă vom solicita următoarele informații:
Să ne precizați ce date sunt inexacte sau incomplete;
Să ne explicați cum ar trebui să corectăm datele;
Dacă este posibil, să ne faceți dovada inexactității datelor.
În unele situații, atunci când folosit site-ul, aveți posibilitatea de rectificare a datelor prin intermediul secțiunii „Contul meu”.

7.3. Dreptul dvs. de ștergere
În anumite circumstanțe ne puteți solicita să ștergem datele dumneavoastră cu caracter personal. Acest drept nu este unul absolut și este aplicabil în următoarele situații:
Datele nu ne mai sunt necesare pentru scopul pentru care au fost prelucrate;
V-ați retras consimțământul (retragerea consimțământului nu afectează legalitatea prelucrării până la momentul retragerii);
Vă opuneți prelucrării datelor într-un anumit mod, iar în urma efectuării testului de echilibru, interesele dumneavoastră sunt superioare;
Avem o obligație legală să ștergem datele.
În ceea ce privește contul prin intermediul căruia vă autentificați în aplicație, aveți posibilitatea să-l ștergeți din secțiunea „Contul meu”. Cu această ocazie se vor șterge datele care sunt asociate acestuia, cu excepția datelor pe care trebuie să le stocăm în baza obligației noastre legale (ex. documentele justificative – Contracte, facturi, comenzi etc.).

7.4. Dreptul dvs. la restricționarea prelucrării
Prin exercitarea acestui drept aveți posibilitatea să ne solicitați să nu utilizăm datele dumneavoastră în niciun fel și doar să le stocăm până când nu este solicitată o altă solicitare de la dumneavoastră, și anume:
ați solicitat rectificarea datelor;
v-ați opus ștergerii datelor în cazul prelucrării ilegale;
ne-ați solicitat să vă oferi anumite date pentru apărarea unui drept.
Dreptul dvs. de a vă opune prelucrării
Aveți dreptul să vă opuneți utilizării datelor personale în anumite circumstanțe. Dacă în urma analizării cererii și a efectuării unui test de echilibru, din motive legitime, nu putem da curs solicitării, vă vom transmite decizia noastră, motivată.
Acest drept este unul absolut atunci când este exercitat împotriva marketingului direct – concret, atunci când primiți e-mailuri cu oferte despre produse și servicii similare de care ați beneficiat anterior de la Plush BIO.
Dacă obiecția este absolută sau mai presus de interesele noastre, vom opri prelucrarea datelor personale pentru utilizarea la care v-ați opus.

7.5. Dreptul dvs. la portabilitatea datelor
Aveți dreptul de a obține de la noi, într-un format accesibil și ușor de citit de către calculatoare, ca de exemplu într-un format „.csv”, a datelor cu caracter personal, atunci când datele sunt stocate în format electronic și dumneavoastră ni le-ați furnizat.
O astfel de cerere și, implicit, portabilitatea datelor, poate avea loc atunci când (condiții cumulative):
prelucrarea se bazează pe consimțământul dumneavoastră sau pe un contract;
prelucrarea este efectuată prin mijloace automate.

7.6. Dreptul dvs. de a depune o plângere în fața unei autorități
Dacă nu ați primit un răspuns sau nu sunteți mulțumit de răspunsul primit, vă facem cunoscut faptul că puteți formula plângere în fața Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal. De asemenea, puteți formula plângere și în fața instanțelor de judecată.

7.7. Procesul decizional automatizat
Plush BIO nu ia nicio decizie în ceea ce vă privește ca urmare a unei prelucrări automate, și nici nu face profilare care să fie de natură să producă efecte juridice pentru dumneavoastră sau să vă afecteze într-o măsură semnificativă.
Această modalitate de prelucrare deși este în acord cu definiția expusă de art. 4 punctul 4 din Regulamentul (UE) 679/2016 („creare de profiluri”), nu este de natură să producă efecte juridice pentru dumneavoastră sau să vă afecteze într-o măsură semnificativă.

 

8. ACTUALIZAREA POLITICII DE CONFIDENȚIALITATE

Este posibil să actualizăm notificarea din când în când, așa că vă recomandăm să verificați periodic prezenta notificare. Dacă facem modificări care v-ar putea afecta în mod semnificativ, vă vom oferi o notificare de tip „pop-up” la momentul accesării aplicației, astfel încât să știți despre modificări înainte de a avea loc.

 

9. POLITICA NOASTRĂ PRIVIND INFORMAȚIILE COPIILOR

Nu oferim servicii direct copiilor și nu colectăm proactiv informațiile lor personale. Informațiile din cuprinsul prezentei notificări se aplică atât copiilor, cât și adulților.
Prin crearea contului, utilizatorul atestă că are cel puțin 14 ani.